Veel werknemers beginnen liever ‘'s ochtends vroeg

17-08-2015 Redactie vacatures.nl
Wanneer ze de keuze hadden, zouden veel werknemers vroeger beginnen dan het nog altijd gebruikelijke 9 uur. Dit blijkt uit onderzoek van de Britse software -consultant LogMeIn onder vijftienhonderd bedrijfsleiders en werknemers.

9-tot-5 niet meer heilig


Ongeveer de helft (48%) van de ondervraagden geeft aan een voorkeur te hebben om eerder dan 9 uur te beginnen. Op deze manier verwachten zij beter in staat te zijn hun werk te combineren met hun privéleven. Marketing manager van LogMeIn, Stephen Duignan, constateert dat 9-tot-5 steeds minder heilig is: “De tradiotionele werkdag van 9 tot 5 wordt steeds minder de norm. Steeds meer werknemers schakelen over op uiteenlopende werkuren.” Iets meer dan een derde van de werknemers (34%) houdt het liefst vast aan het tradtionele werkrooster.

Meer flexibiliteit


Niet alleen het tijdstip van beginnen, maar ook de verdere invulling van de uren mag volgens een groot deel van de werknemers worden gemoderniseerd. De belangrijkste wens is om meer op afstand te kunnen werken, wederom om zo een betere werk-privébalans te kunnen bereiken. Volgens Duignan is het tijd dat werkgevers zich flexibeler gaan opstellen: “Werknemers moeten inspelen op dit streven naar flexibiliteit. Ze hebben voldoende technologieën tot hun beschikking om dit te bereiken, bijvoorbeeld cloud-toepassingen."